Beslut om ny arbetsgivarorganisation på årsstämman den 17 maj

KFS styrelse beslutade den 22 mars om att föreslå stämman att besluta om samgående med Pacta. Beslutshandlingar kommer att skickas ut till er medlemmar under nästa vecka (v 14) . Omröstningen genomförs den 17 maj under årsstämman klockan 15.00-17.00. För dig som inte kan vara på plats finns möjlighet att rösta via fullmakt. Jag hoppas att du som medlem tar chansen att göra din röst hörd i den här så viktiga frågan om KFS framtid! Oavsett om du har möjlighet att vara med på årsstämman eller röstar genom ombud.

Ta gärna del av all information och vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta mig eller KFS styrelsepresidium, all info och kontaktuppgifter hittar du på webben.

Om du väljer att rösta via ombud ska det insändas senast den 10 maj.

Avtalsrörelsen

Samtidigt som vi riggar för omröstning pågår förhandlingarna inom avtalsrörelsen nu för fullt. Industrins märke som sattes idag landar på 6,5% i avtalsvärde och innebär ett 3-årsavtal. I och med att märket nu är fastställt kan även KFS avtalsförhandlingar gå in i en mer aktiv fas. Följ KFS avtalsrörelse här >

Avtalsrörelsen 2017

Avtalsrörelsen 2017

Ta chansen och sök KFS-priset!

KFS identitet Affärsmässig samhällsnytta manifesteras kanske allra mest i vårt eget KFS-pris! Passa på att söka innan ansökningstiden går ut den 7 april. Vi vet att det finns fantastiskt mycket fint arbete hos er medlemsföretag inom hållbarhet och csr, det som skapar . Syftet med priset är att lyfta fram och stimulera dessa goda insatser inom hållbarhetsarbetet. Långsiktigt kan det inspirera och engagera oss alla att bidra till ett hållbart samhälle. Läs mer och ansök här > http://www.kfs.net/kfspriset

kfs_pris_642_370

Nu vässar vi vårt inkluderingsarbete

KFS har efter en gemensam ansökan med Kommunal beviljats statsbidrag på 700 000 kronor från Skolverket för att ytterligare vässa verktygen för arbetsgivarna att arbeta med kompetensförsäljning inom ramen för yrkesintroduktionsavtalen (YA). Vi är också stolta över att ta plats i YA-delegationen samtidigt som vi utvidgar YA-avtalen till att omfatta fler grupper som behöver stöd att komma in på arbetsmarknaden. KFS inkluderingsarbete går in i en ny intensiv fas och tillsammans med våra medlemmar kommer vi att påverka där vi kan för att skapa ett inkluderande arbetsliv. Läs mer:

Vi ses i maj!

KFS-dagarna i Umeå blir historiska, i synnerhet som vi har en omröstning om KFS framtid. Den 17 maj närmar sig med stormsteg – vi hoppas få träffa så många som möjligt där på vår viktigaste mötesplats med årsstämma, utdelning av KFS-priset och inspirerande föreläsningar. Jag hoppas att ni använder er röst i frågan om KFS framtid!

Varmt välkommen!

Anmäl dig idag till KFS-dagarna 2017

Anmäl dig idag till KFS-dagarna 2017

Av: Monica Ericsson 31 mars, 2017

Kommentera