Tänk om alla samhällsnyttiga företag anställde en praktikant?

Samtidigt som avtalsrörelsen nu har sin gång höjs allas röster för en inkluderande arbetsmarknad. Medlingsinstitutets genomgång av läget i avtalsrörelsen och på arbetsmarknaden handlar om att säkerställa att fler kommer in och att parterna har ett stort ansvar i detta. Vi hör varje dag debatten om sänkta ingångslöner och sänkta trösklar till arbetsmarknaden. Och vi börjar se många konkreta initiativ, ett i raden värt att nämna är Matchningstjänsten Welcome Talent – ett initiativ av Linkedin i syftet att förenkla för nyanlända och arbetsgivare att mötas.

Vi på KFS gör också det vi kan för att förenkla för arbetsgivarna att hitta kompetens och bidra till samhällsnyttan genom att erbjuda yrkesintroduktionsanställningar eller yrkespraktik. Läs mer om det arbetet här >>

Härom veckan hade vi engagerade diskussioner i branschråd Energi kring möjliga fokusområden under 2016 och vi landade i att fokusera på nyanlända under 2016. Viljan och engagemanget finns att göra något för såväl främjande av integrationen av nyanlända som att tillgodose branschens framtida behov av kompetensförsörjning. Branschrådet upplever att det finns ett stort engagemang i frågan bland KFS övriga energibolag. Tänk om alla våra medlemsföretag inom energibranschen skulle ta emot en nyanländ praktikant! Det skulle innebära cirka 200 praktikplatser. En spännande tanke som KFS nu går vidare med. Genom att vi engagerar vår största bransch kan fler branscher och medlemsföretag anta utmaningen! Ett samlat upprop med kraftfullt agerande av de kommunala bolagen inom branschen. Och det skulle ytterligare visa hur bolagen bedriver samhällsnytta på affärsmässiga grunder.

Trots att det kan vara en utmaning och en startsträcka för i synnerhet mindre företag att komma igång med yrkesintroduktionsanställning eller yrkespraktik är vi på KFS övertygade om att det är där vi måste börja. Varje praktikplats spelar roll! Även om man ”bara” tar emot en person – så leder det till att arbetsplatsen berikas och den som får praktik kommer vidare i arbetslivet. Det är samhällsnytta på riktigt.

Till sist en liten lista med tips:

  • Dags att söka KFS-priset i Affärsmässig samhällsnytta! Ta chansen att visa upp ert hållbarhetsarbete – se filmen och passa på att ansök innan den sista mars.
  • Ta chansen till självutvärdering av ert hållbarhetsarbete via CEEP CSR Label – det är helt gratis och ett mycket bra verktyg för er att få återkoppling på hållbarhetsarbetet.
  • Anmälan är nu öppen till KFS-dagarna i min hemstad Västerås den 1-2 juni. Anmäl dig redan idag – vi utlovar ett mycket spännande program och som vanligt en bra plattform för att nätverka.
  • Roligt med intervju i Personal & Ledarskap tillsammans med vår projektledare Conny Larsson. Vi beskriver hur KFS arbetar för att främja en inkluderande arbetsmarknad.

Av: Christina Lingdén 9 mars, 2016

Kommentera