Välkomna till KFS-dagarna i Umeå!

Snart ses vi på KFS-dagarna i björkarnas stad, Umeå! När det är dags för våra KFS-dagar med årsstämma då vet vi att sommaren är på gång och den här gången lite extra efterlängtad med tanke på hur kylslaget det varit hitintills i vår.

KFS-dagarna i år bjuder på ett spännande och engagerande innehåll med utgångspunkt från vår identitet; Affärsmässig samhällsnytta. Temat i år handlar om ”Mod att skapa affärsmässig samhällsnytta”. Ett angeläget tema för oss alla som är ledare eller verkar inom den affärsmässiga samhällsnyttan.

Anmäl dig idag till KFS-dagarna 2017

Klicka här för att ta del av programmet på KFS-dagarna 2017 >

Ledarskap och mod handlar för mig i mitt ledarskap om att ta in omvärlden, att ställa sig frågan; vad betyder nya omvärldsförutsättningar för vår verksamhet? Våga ompröva och ibland ta steget ut i det okända. Ledarskap handlar också om att ha en vision för det man vill åstadkomma, kommunicera och dela visionen samt stå upp för den när vindar blåser och att vara uthållig. Om detta och mer därtill kommer vi att få inspiration på årets KFS-dagar.

För tredje gången delar vi i år ut KFS-priset. Priset går till den som har arbetat med affärsmässig samhällsnytta på ett förtjänstfullt sätt. Det ska bli så spännande att se vilket företag som tar hem priset den här gången och därmed synliggör på ett gediget och utmärkande sätt vad affärsmässig samhällsnytta är!

Avtalsrörelsen är inne i ett intensivt skede med förhandlingarna som nu igång på alla aktuella avtal och med de flesta av våra motparter. Förhandlingarna förs framåt på ett konstruktivt sätt och vi har i dagsläget ingen anledning att befara varsel eller konflikt. Att avtalen blir treåriga känns mycket positivt och stabilt utifrån läget på arbetsmarknaden och den process inför framtiden som KFS är inne i och där vi närmar oss finalen.

Under drygt två år har vi arbetat utvecklingsinriktat mot målet att skapa starkare och mer stabila förutsättningar för KFS som arbetsgivarorganisation även på sikt. Ett arbete som successivt har landat i att skapa en ny nationell arbetsgivarorganisation mellan vårt KFS och systerorganisationen Pacta. Vår gemensamma ambition är att skapa en ny kraftfull organisation för de samhällsnyttiga företagen och se till att de har konkurrenskraftiga villkor även i framtiden. Den 17 maj vet vi vad medlemmarna tycker och därefter krävs ytterligare en stämma för att förändringen ska kunna genomföras. Här kan du ta del av mer information om detta, samt hur omröstningen kommer att gå till >.

Hur det än blir så har det varit en otroligt lärorik och inspirerande process som jag med glädje har fått vara en del av. Dessutom är det extra roligt då jag tror att det kan bli en riktigt bra lösning för våra medlemmar och Pactas medlemmar på sikt. Men processen slutar inte med ett beslut. Sen kommer nästa steg med fortsatta strategier för den väg som KFS medlemmar bestämmer sig för….!

Ser nu fram emot att möta er alla som kommer att medverka på plats på KFS-dagarna i Umeå. Återigen varmt välkommen!

 Monica Ericsson

Av: Christina Lingdén 28 april, 2017

Kommentera