Rivstart på höstens arbete

Sommaren är snart slut och nu är i vi igång på allvar med att skapa en ny gemensam organisation för KFS och Pacta. Jag hoppas att du som läser min blogg har haft en härlig sommar trots det ibland lite skrala sommarvädret. Min sommar har varit avkopplande och ett bra tillfälle att ladda batterierna igen. Det var också välbehövligt efter en intensiv vår och med två årsstämmor som final. Jag gick till semestervila med en glädje över att ni våra medlemmar på årsstämmorna visat att sammanslagningen av KFS och Pactas arbetsgivarorganisationer är rätt väg att gå.

Nu har genomförandearbetet startat på allvar. Så hösten har onekligen rivstartat. I vårt nyhetsflöde kan du ta del av det arbete som nu pågår.

Jag tänker här bara nämna några saker som är viktiga initialt;

  • Den 30 augusti riktades ett erbjudande till alla medlemmar (vd och kontaktperson) att gå med i den sammanslagna nya organisationen. Dagen efter började de första svaren trilla in.
  • En valberedning tar nu fram förslag på namn som ska sitta i den nya bolagsstyrelsen. Beslut om ny styrelse tas förmodligen den 7 september. Med bolagsstyrelsen utsedd kan vi tillsammans i genomförandearbetet komma vidare i en mängd frågor som rör den nya AG-organisationen. Det kan handla om VD-rekrytering, varumärkesarbete (namn o logotype för den nya organisationen), verksamhetsinriktning, arbetsgivarservice, budget och serviceavgifter, lokaler etc etc.
  • Målsättningen är att den nya organisationen är igång från årsskiftet. Det kommer vi att arbeta för även om alla frågor inte kommer att vara lösta då. Vår gemensamma ambition är att du som medlemsföretag ska ha oförändrad service och inte märka så mycket av det arbete som pågår. Min ambition som ledare är också att vi ska sköta genomförandeprocessen så att även våra duktiga medarbetare mäktar med och ej far illa. Så sammantaget ska vi hantera genomförandet på ett klokt, mänskligt och effektivt sätt. Inom KFS är våra ledstjärnor; Öppenhet, engagemang och glädje. Det hoppas och tror jag att vi kommer att hålla fast vid.

Om en vecka har vi en gemensam konferens med all våra medarbetare på KFS och Pacta. Ser fram emot dessa dagar och då lägger vi tillsammans en första grund för vårt fortsatta gemensamma arbete. Tillsammans kommer vi att bli ett oerhört starkt team. Så det ska verkligen bli kul att jobba ihop vår gemensamma inriktning till stöd för er medlemmar. Vilken rolig och unik höst det kommer att bli.  Och det övergripande målet är självklart – Vi ska skapa den bästa arbetsgivarorganisationen för den affärsmässiga samhällsnyttan i Sverige!

 

Monica Ericsson

Vd KFS

 

Av: Monica Ericsson 31 augusti, 2017

Kommentera