God jul och gott nytt år!

God jul och gott nytt år!

Vi närmar oss julen och slutet på ett avgörande år i KFS 30-åriga historia – ja år 2018 blir det faktiskt 30 år sedan KFS bildades. När vi summerar 2017 kan vi se tillbaka på ett otroligt spännande år, vars händelser kommer att definiera vår framtid. Tillsammans med Pacta genomför vi nu arbetet med att bilda en helt ny arbetsgivarorganisation med fokus på att skapa ännu bättre medlemsnytta och bli en starkare röst för våra medlemsföretag. Ni medlemmar har varit med i hela processen och vi har haft många bra dialoger som skapat en god grund för vad den nya organisationen ska stå för.

Nu mot slutet av året har det hänt ganska mycket och i dagarna skickar vi ett brev till våra medlemmar med information inför årsskiftet om vad som sker i sammanslagningen mellan våra båda organisationer. Två mycket glädjande händelser är att en ny vd är utsedd av styrelserna för DNF och som kommer att kunna offentliggöras inom kort samt att vi äntligen enats om nya gemensamma lokaler för det nya kansliet. Två viktiga milstolpar för det fortsatta gemensamma arbetet!

Under hösten har ett intensivt sammanslagningsarbete pågått. Det har varit en otrolig insats från alla berörda och jag tillsammans med VD på Pacta uppskattar verkligen allt det positiva engagemang som medarbetarna på både Pacta och KFS bidragit med, utan det hade vi inte kommit så här långt. Ni har alla varit helt fantastiska. Så därför ligger vi helt enligt plan i vårt sammanslagningsarbete och det känns väldigt skönt att vi alla kan gå på julledighet med det i bagaget.

Själv börjar jag gå in på upploppet vad gäller min insats för KFS . Mina sista månader kommer att fortsätta som hittills, dvs att se till att sammanslagningen blir så bra som möjligt för våra medlemmar och medarbetare. Vi är på riktigt god väg dit och jag vet att Pactas nya tillförordnade vd Lena Dahl och jag har precis samma uppfattning här. Vi vill att det ska vara så väl förberett som möjligt för nästa ledare som nu kommer.

Det innebär förstås inte att alla frågor är lösta och det är ju också viktigt att nästa vd får lägga sin riktning på och syn på DNF in i framtiden. Och det tillsammans med er alla kloka medlemmar och kompetenta medarbetare.

Grunden är lagd och huset är rest. Nu är det dags att börja inreda. Vilket kul arbete ni tillsammans har framför er!!

Några höjdpunkter från året som gått:

  • Beslut på KFS årsstämma om att gå samman med Pacta – 83% röstade för detta förslag. Det var i övrigt väldigt trevligt att vara i Umeå under årets KFS-dagar, att få uppleva den fina staden tillsammans med alla härliga medlemsföretag!
  • Avtalsrörelsen 2017: Från juni till november har KFS tillsammans med motparterna tecknat avtal inom samtliga branscher. Det har varit en bra avtalsrörelse såtillvida att vi fört många bra och konstruktiva samtal med våra motparter. Nu har vi treåriga avtal som fortsätter att gälla när vi går in i det nya tillsammans med Pacta.
  • Matlaget i Gällivare vinner KFS-priset! Det visar hur en relativt liten verksamhet kan vända motgång till framgång och skapa samhällsnytta som ger nytta i hela samhället och kan inspirera andra.
  • Ett mycket starkt inkluderingsarbete tillsammans med våra medlemmar med handledarutbildning och språkutveckling på arbetsplatsen.
  • I vårt internationella arbete har KFS medverkat till att utdelningsceremonin för utmärkelsen CEEP CSR Label kommer att ske i Stockolm den 11 dec 2018
  • Första gemensamma medlemsdagen för både KFS och Pactas medlemmar genomfördes den 9 november i år.
  • Varumärkesarbetet har pågått under hösten med deltagande av medlemmar, medarbetare och styrelseledamöter, namnet kommer i början av nästa år.
  • Trygghetsfondens framtid har processats med styrelse och parter under hösten och kommer att fortsätta under 2018.

Nu är det snart dags att griljera skinkan, värma glöggen, och umgås med nära och kära. Men innan dess vill jag passa på att tacka för gott samarbete under året och önskar er alla en god jul och gott nytt år!

Monica

Av: Monica Ericsson 21 december, 2017

Kommentera