Händelserik och hektisk försommar

Det här måste vara den mest intensiva perioden på hela året. För oss på KFS har det varit och är fortfarande fokus på årsstämma, KFS-dagar, avtalsrörelse och extra stämma. Det kanske är tur att vi har flera långhelger nu som ger välförtjänta ledigheter. I dagarna har flera avtal undertecknats i årets avtalsrörelse. Från att ha varit lite avvaktande har det nu tagit rejäl fart och i veckan har vi tecknat hela 8 avtal med Kommunal! Ett mycket gott arbete som nu genomförs av våra förhandlare på KFS tillsammans med parterna i en konstruktiv anda. Avtalen är treåriga och följer industrins så kallade märke . Läs mer här >

Ny omröstning om att skapa ny arbetsgivarorganisation tillsammans med Pacta

Ordinarie årsstämman med medlemsomröstningen på KFS-dagarna i Umeå gav ett resultat på 83,2% till stöd för förslaget att skapa en ny gemensam organisation tillsammans med Pacta. Vilket innebär att vi nu går vidare mot en andra stämma som genomförs den 19 juni i Stockholm. Jag hoppas även denna gång på ett stort deltagande i omröstningen och att så många som möjligt tar del av underlaget och återigen röstar i frågan om KFS framtid. Samtidigt vill jag passa på att tacka er alla medlemmar som hittintills engagerat er både i processen och nu vid beslut. Jag är glad över ett tydligt resultat så här långt men har jag stor respekt för att alla inte tycker att förslaget är bra. Till er alla vill jag säga att jag uppskattar att ni röstat i frågan, det visar återigen på ett engagemang för KFS och på de värden vi står för idag. Jag är säker på att vår värdegrund och identitet – med Affärsmässig samhällsnytta som grund – kommer att borga för en ännu bättre och starkare arbetsgivarorganisation i framtiden.

Här kan du läsa mer och anmäla dig >

Grattis till Matlaget som vann KFS-priset

Matlaget vinner KFS-priset 2017!

Matlaget vinner KFS-priset 2017!

Under KFS-dagarna delades KFS-priset ut och år gick det till Matlaget i Gällivare. Stort grattis! Vi fick flera mycket bra ansökningar till KFS-priset 2017 och jag vågar påstå att juryn i år har haft det svåraste urvalet sedan vi startade med priset 2015. Så i hård konkurrens gick priset till Matlaget, som trots sin ringa storlek har lyckats skapa affärsmässig samhällsnytta som kommer hela samhället till del. Dessutom inspirerar de stort till att skapa en inkluderande arbetsplats. De har lyckats vända en negativ trend till positiv utveckling på kort tid och de är helt enkelt ett föredöme i att skapa affärsmässig samhällsnytta som går utöver uppdraget. På andraplats och med hedersomnämnande kom HEMAB, Härnösands Energi & Miljö för sitt innovativa arbete med samhällsnytta och inkludering, läs mer här >.

Film: Arbetet med social hållbarhet vid Härnösands kretsloppspark:

Yttrande kvalitet i välfärden

I förra veckan tog jag del av Välfärdsutredningens slutsatser på ett seminarium med SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle) med utredaren Ilmar Reepalu som presentatör. Den offentliga utredningen har nu skickats ut på remiss och KFS är en av flera aktörer som tillfrågats att lämna ett yttrande kring denna komplexa fråga.

Några medarbetarförändringar på KFS kansli

I veckan har vår servicechef Annelie Hedenström lämnat KFS för att gå vidare till sitt nya liv som pensionär. Vi tackade av henne den sista maj, inte helt utan vemod: Annelie har varit på KFS i tolv år och många av er medlemsföretag har haft mycket kontakt och stöttning av Annelie. Nu önskar vi henne varmt lycka till och en ny härlig tillvaro! Pia Saajakari som arbetar med ekonomi- och lönefrågor tar per den 1 juni över Annelies ansvarsområden.

Annelie Hedenström går i pension och Pia Saajakari efterträder.

Annelie Hedenström går i pension och Pia Saajakari efterträder.

Även Mikael Medelberg som under en tid har haft konsultuppdrag på KFS lämnar oss nu. Mikael har arbetat med profilering runt affärsmässig samhällsnytta, ett uppdrag som nu kommer att leva vidare i vår ordinarie verksamhet.

Hoppas att ni alla har en riktigt härlig försommar och att vi ses eller hörs på KFS extra stämma den 19 juni här i Stockholm!

 Monica Ericsson

 

Av: Monica Ericsson 2 juni, 2017

Kommentera