Avslutad avtalsrörelse och sammangåendet närmar sig

Nu börjar året gå mot sitt slut och det förestående sammangåendet med Pacta närmar sig med stormsteg. Det är förstås med lite blandade känslor: Å ena sidan känns det väldigt spännande och positivt med den förväntan som finns inför det som komma skall. Å andra sidan känns det vemodigt – KFS kommer ju inte att finnas kvar i sin nuvarande form. De senaste veckorna har vi på KFS och Pacta varit ute tillsammans och träffat er på medlemsdagen den 9 november och Kvalitetsmässan den 14-16 november. Vi har fört många nyfikna och utforskande samtal, svarat på frågor och fått en massa positiva reaktioner på vårt samgående – det ger mycket energi och kraft att ta det här ända in i mål. Nu har också de flesta av KFS medlemmar svarat ja på erbjudandet att gå över i den nya arbetsgivarorganisationen, vilket vi givetvis gläds åt!

Avtal 2017
Häromveckan avslutade vi också avtalsrörelsen genom att teckna avtal med Lärarnas riksförbund för utbildningsbranschen. Våra förhandlare har gjort ett mycket gediget och ihärdigt jobb under hela året med att få ihop våra 15 branschanpassade avtal som nu gäller i tre år. En stor eloge till alla som varit involverade och vi riktar ett extra stort tack till alla våra fackliga motparter, för många konstruktiva förhandlingar och gott samarbete.

Sänkt serviceavgift 2018
Vi kan konstatera att vi redan nu ser positiva effekter av vår styrka tillsammans med Pacta: I förra veckan aviserade vi att serviceavgiften för den nya arbetsgivarorganisationen sänks från 0,30% till 0,25% för KFS medlemsföretag. I och med nya samordningsmöjligheter och att vi blir en större och starkare aktör kan vi anpassa avgiften och ändå erbjuda samma goda service och stöd som tidigare. Så småningom ska vi ju helst bli ännu bättre tillsammans!

Medlemsundersökning
På tal om förbättringar och servicenivå så har vi nyligen också skickat ut medlemsenkäten till alla våra medlemsföretag. Ta er gärna tid att svara på den! Vårt mål är att erbjuda dig som medlem ännu bättre service och erbjudanden även i den nya arbetsgivarorganisationen. Därför blir den här medlemsundersökningen ett viktigt verktyg för att bäst kunna möta era behov även i framtiden. Där kan du även passa på att ge oss input kring dina förväntningar på den nya arbetsgivarorganisationen. Vi ser fram emot att ta del av era synpunkter och inspel.

Verksamhetsinriktning och budget
Styrelsen för DNF AB har även beslutat om inriktning, plan och budget för verksamheten 2018. Det är en viktig milstolpe och nu börjar arbetet så småningom med att konkretisera vad vi ska åstadkomma. Mycket av det jobbet handlar om att förbereda och komma igång gemensamt och sedan är det den nya vd:ns uppdrag att forma verksamheten. Rekryteringen är inne i ett slutskede och vi hoppas att vi snart får besked om vem det blir.

Vi är också stolta över att ha kommit långt i planeringen av arbetsgivarstöd och utbildningar nästa år, snart kommer vi att återkomma med mer information om detta. Vi arbetar även intensivt med frågor som var den nya organisationen ska sitta, lokalfrågan har hög prioritet just nu. En annan spännande process är varumärkesfrågan och där har vi en engagerad styrelse som nu ska hantera frågan och ta den vidare. Vi hoppas att vi har ett namn framme så snart som möjligt, men samtidigt måste en sådan process få ta sin tid.

Nu går vi in i årets mest intensiva period innan det är dags för julhelgerna – men håll utkik: Vi återkommer med mer information via webb och övriga kanaler så fort det händer mer i vårt spännande fusionsarbete.

Med vänliga hälsningar

Monica

medlemsdag

Medlemsdagen den 9 november.

 

Medlemsdag den 9 november: Förväntningarna på den nya arbetsgivarorganisationen.

Medlemsdag den 9 november: Förväntningarna på den nya arbetsgivarorganisationen.

Av: Monica Ericsson 30 november, 2017

Kommentera