2016 är ett viktigt år för KFS

KFS Verksamhetsplan 2016.

KFS Verksamhetsplan 2016.

Till Monicas blogginlägg för mars månad 2016 ->>

Det nya KFS-året 2016 har redan kommit en bra bit på väg. Så här i slutet av januari är våra olika aktiviteter och verksamheter igång för fullt. Branschrådsmöten, utbildningar och ordinarie mötesplatser kommer att ligga som pärlor på rad under veckorna som följer. Den röda tråden i våra verksamheter är som alltid vår värdegrund och gemensamma identitet; affärsmässig samhällsnytta.

I år kommer dock ett antal nya pärlor att läggas till i pärlbandet där vi vill lyfta KFS genom den affärsmässiga samhällsnyttan. Jag tänker exempelvis på vår plan för att medverka på nationella branschmässor och relevanta mötesplatser. I vår kommer KFS att synas med egen monter på bland annat nationella arbetsmarknadsdagar i Uppsala, på Svenska Stadsnätsföreningens årsmöte i Tylösand, vid Vattenstämman i Göteborg och vid Svensk Energis årsmöte i Stockholm. Vi kommer också att finnas i Almedalen med ett par programpunkter.

Redan nu är det också dags för dig som Vd att ta chansen och aspirera på KFS eget pris i affärsmässig samhällsnytta. Vi vet att det pågår fantastiskt mycket fint utvecklingsarbete i våra medlemsföretag. Arbete som bidrar till att skapa en bättre verksamhet och ett mer hållbart samhälle. Förra året var det 12 företag som tog chansen och sökte vårt pris. I år hoppas jag att det blir ännu fler. Så fatta pennan och beskriv på max 2 A4 ark vad just ert arbete handlar om. Så i år kanske ditt medlemsföretag kammar hem vår prestigefyllda statyett!

Dessutom ges i år igen möjlighet att ansöka om den europeiska utmärkelsen CEEP CSR Label. Hur man gör det syns på vår webbplats och ett bra tips är att starta med självutvärderingsverktyget, vilket också är kostnadsfritt.

KFS arbete med att bidra till en inkluderande arbetsmarknad fortsätter samtidigt som vill ge våra medlemmar nya möjligheter att säkra sin framtida kompetensförsörjning. Vår projektledare Conny Larsson som började i augusti förra året fortsätter nu med att vara en brygga mellan arbetsplatsen och arbetsförmedlingen. Det är vår förhoppning att alla de arbetsplatser som är intresserade av att ta emot en nyanländ eller en ungdom nu kan komma i gång med det. Inom kort skickar vi ut ett informationsmaterial till många av våra medlemsföretag med mer information kring yrkesintroduktionsanställningar och yrkespraktik för nyanlända.

Så börjar det dra ihop sig i årets avtalsrörelse. Löpande information läggs ut på vår webbplats. Där kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer. Men fortfarande dröjer det ett tag innan avtalsrörelsen på allvar kommer igång för KFS del.

Läs gärna mer i 2016 års verksamhetsplan för KFS – den kommer att skickas ut till alla medlemsföretag och till ytterligare nära 900 externa kontakter på kommunerna. Vi är stolta över att kunna presentera våra medlemmar som närmare, klokare och långsiktigare! I verksamhetsplanen vill vi ännu tydligare visa på den samhällsnytta som våra medlemmar bidrar med varje dag.

Slutligen är det också fokus på arbetet med KFS utveckling och position på sikt. Nu fortsätter vi att arbeta med olika alternativ på fortsatt inriktning i diskussioner med styrelsen i mars. Det arbetet ser jag fram emot!

Hälsningar

Monica Ericsson, vd KFS

 

 

 

Av: Monica Ericsson 29 januari, 2016

Kommentera